martes, 21 de marzo de 2017

Llorer





 Llorer



                Bay Laurel  




➟ Laurel 





                                                   NOM EN LLATI: "Laurel Nobilis" 


Característiques de la planta:

És un arbre de la família de les lauráceas, originari de l'àrea mediterrània, on creix en molts llocs. És un arbre que pot arribar a mesurar fins a 15 metres d'alçada. Les seves fulles i flors són molt aromàtiques. Del llorer  el que s’utilitza són les fulles.




Propietats de la planta:

El llorer té moltes propietats entre ellas: afavoreix la digestió, prevenint l'acidesa, disminuint els espasmes intestinals. Té un efecte beneficiós sobre malalties com la grip, la bronquitis, pel que fa a la tos i les afeccions de l'aparell respiratori en general. Especialment disminueix les menstruacions massa abundants i afavoreix aquelles que són pobres. Ajuda a combatre les malalties reumàtiques, alleujant el dolor i desinflamant les articulacions afectades.


Efectes secundaris:
  • El consum d'infusions o decoccions concentrades de llorer pot ocasionar nàusees, vòmits i irritació de la mucosa gàstrica ja que augmenta la secreció de sucs gàstrics i, es desaconsella en cas de patir gastritis, úlcera o de tenir l'estómac delicat.
  • Contraindicat: embaràs, durant la lactància, a nens menors de sis anys a pacients amb gastritis, úlceres gastroduodenals, síndrome de l'intestí irritable, colitis ulcerosa, malaltia de Crohn, epilèpsia, i amb algunes malalties neurològiques.
    Curiositats:
  • A l’antiga Grècia i Roma és coronava als guerrers, emperadors ja que significava victòria.
  • Existeix la creença de que a l’arbre no hi podia en arribar els llampecs, així que a l’antiga roma posaven unes branques quan hi havia una tempesta per així protegir-los de alguna descarrega elèctrica. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario