martes, 14 de febrero de 2017

Camamilla

 Camamilla                Chamomile  
Manzanilla 

                            NOM EN LLATI: Matricaria chamomilla “La Camamilla funciona"Característiques de la planta:

Planta herbàcia anual de fins a 40 cm d’alçada, de tija cilíndrica, erecte i ramificat amb una forta aroma, les seves fulles es troben alternades i són d’un verd intens. Les flors externes són blanques i les centrals són grogues.

Prospera bé en climes temperats, relativament humits. Creix amb facilitat en sòls ben drenats i amb suficient sol. Resisteix a les glaçades, l'escassesa de nutrients i a l'acidesa del sòl.
Propietats de la planta:

La camamilla s'utilitza com antiinflamatori, espasmolític(per alleujar els espasmes o convulsions) , carminatiu (disminueixen els gasos) i digestiu. També la trobem com emmenagog (afavoreix la menstruació), com a sedant, com a diürètic, així com inflamacions de les vies respiratòries superiors i la inflamació de la zona ano-genital.  Aquesta planta actua tant en un ús extern com intern.

Efectes secundaris:

     A altes dosis, en tractaments crònics poden produir:
  • Alteracions digestives en rares ocasions (estomatitis, trastorns del gust...
  • Oculars (conjuntivitis al·lèrgiques)
  •  Al·lèrgies dermatològiques.


   Curiositats:

      El té de camamilla  és molt usat en l’última esbandida, per conservar el color ros dels cabells, contribuint a més a preservar de descamacions el cuir cabellut. En banys de peus també contribueix a que aquests es desinflin. El glopeig de camamilla alleuja els dolors dentals, i les nafres bucals, és desinfectant i anti-inflamatòria. Els banys de seient poden alleujar les hemorroides.
No hay comentarios:

Publicar un comentario