lunes, 2 de mayo de 2016

Sabies que... No esmorzar engreixa?L'índex de massa corporal augmenta entre els  adolescents que no esmorzen.

No esmorzar està totalment contraindicat. Hi ha estudis que confirmen que pot provoca obesitat, augment del colesterol en sang, tensió arterial elevada i diabetis.Un 8% dels nens i  joves espanyols no esmorza i un 32% ho fan massa poc.
Els factors que fan que els adolescents es saltin l' esmorzar poden ser entre d' altres la manca de control per part dels pares sobre el que mengen els seus fills  i la preocupació del jove pel seu físic, és aquí quan apareixen els primers intents de deixar de banda l’esmorzar.

Al no esmorzar, nens i adults tendeixen a picar i a menjar en més quantitat al migdia i entre hores. Al final acaben ingerint masses calories, el que pot provocar un augment de pes, ja que el metabolisme  s’adapta a cremar menys energia quan es pica entre hores
Quan s'ingereixen menys aliments dels que el cos necessita , el metabolisme va més lent.
Els que es salten el primer menjar, poden arribar a tenir fins a cinc punts més en el seu índex de massa corporal ( IMC ).
Casualment les persones que segueixen una alimentació correcta i respecten tots els apats, assoleixen un millor rendiment acadèmic, porten una vida més sana, fan més esport i consumeixen menys alcohol i tabac.

El més visible en una mala alimentació són els quilos de més i les mancances nutricionals de rendiment important. Si els nivells de glucosa no són òptims es poden produir problemes de concentració i una major irritabilitat.
      L’esmorzar ha d’aportar el 25% del total de calories que han de ser ingerides diariament    

Quin seria un esmorzar ideal?

L’esmorzar ideal estaria format per :
  • Làctics: llet, iogurt i, de manera ocasional, formatge (pel seu contingut en greixos saturats i sal)
  • Farinacis: pa, torrades, cereals (preferentment integrals). 
  • Fruita: principalment fresca de temporada o suc de taronja natural ( ric en vitamina.C, evita els refredats )

No hay comentarios:

Publicar un comentario