viernes, 1 de abril de 2016

POLLS!!!!! SIS PEUS ALS NOSTRES CAPS

La tornada a l'escola també afecta la salut dels nens . Per a alguns pot significar ansietat, irritabilitat o apatia ,  ja a les aules pot suposar l'arribada dels polls . Un de cada cinc nens es contagiarà de polls durant el curs escolar.
La indústria farmacèutica ha creat mil i un productes contra els polls, però a la pràctica l'únic mètode efectiu és el manual: passar la pinta llemenera diàriament. Només així, una infestació de polls desapareix, perquè els polls nascuts poden morir amb la química, però els ous (les llémenes), costa molt més.


Què és un poll?
Un poll és un paràsit d’uns 2-3 mm que viu al cuir cabellut dels éssers humans  i s’alimenta de sang ( hematòfags ). El lloc on normalment habiten , es darrere les orelles i el clatell , ja que la temperatura és més elevada (28-30ºC) i es troben més a gust.
Quins tipus de tractaments hi ha?
Hi ha diversos tipus de tractaments, però principalment n’utilitzem dos:
·         PERMETRINA: És un producte químic, un pediculicida que ataca al poll actuant en el seu sistema nerviós, provocant una paràlisis i la mort.
·         DIMETICONA: És una silicona que ataca al poll ofegant-lo de tal manera que el deixa asfixiat.
Com s’aplica el tractament?
Sempre...i molt important !!!!!
-Apliquem el producte sobre el cabell sec.
-El deixem actuar durant almenys una hora.
-Rentem el cabell amb un xampú pediculicida i  aigua abundant.
-Passem la pinta específica (llemenera) per retirar les llémenes i els polls.
-Repetim el tractament passats  7 dies ( Hi han llémenes que han pogut sobreviure )

Com es pot diferenciar una llémena de la caspa ?

La caspa es retira amb molta facilitat mentre que  les llémenes queden enganxades a  l’arrel del cabell, per això es necessari passar la llemenera. També podem diferenciar-les per la seva forma, ja que la caspa és molt més gran que les llémenes 
No hay comentarios:

Publicar un comentario